Uvažujete o tom, že začnete podnikat? Jednou z možností je koupě ready-made firmy, která nabízí mnoho pozitiv, ale i úskalí. V čem je tato volba přínosem a na co si dát naopak pozor?

Benefity ready-made firmy

Pořídit si již založenou společnost je nejsnazší cesta, jak svůj nápad „rozjet“ v podstatě okamžitě. Podniky jsou již zapsány v obchodním rejstříku, mají splacený kapitál, vyřízenou registraci k DPH i veškeré potřebné licence – občas dokonce i otevřený bankovní účet. Ušetříte spoustu času a vyhnete se zdlouhavé administrativě.

Pozor na skryté vady

Určité riziko představují „kostlivci“, kteří Vám mohou přidělat vrásky i za několik měsíců nebo dokonce let. Jedná se o nevyřešené závazky z minulosti. Jako noví majitelé totiž odpovídáte i za nezaplacené faktury nebo jiné dluhy vzniklé z činnosti předchozích jednatelů. Bohužel, někdy ani sám prodávající o některých neví, nebo je v horším případě zatají.

Začněte podnikat bezpečně

Jak se vyhnout nechtěným břemenům, které s sebou může nést již založená společnost? Nejlepším řešením je pořídit ready-made firmu bez historie, tedy zcela novou nebo existující velmi krátce. Vhodnější zároveň je obchodovat přímo se zakladatelem, než koupit tu, která měla několik různých vlastníků. A když už se naskytne příležitost ke koupi staršího podniku, dbejte na důslednou kontrolu výkazů a transakcí a na ověření údajů v obchodním rejstříku. V tomto případě několikanásobně platí rčení „dvakrát měř, jednou řež“.

Svěřte se odborníkům

Máte z koupě ready-made firmy obavy a nechcete nic riskovat? Není nic jednoduššího, než se obrátit na nás. Zaměřujeme se převážně na společnosti bez historie a zaručíme, že Vás nic nepříjemně nepřekvapí ani u delší dobu existujících podniků.


Kontaktní informace

Napište nám a my se Vám
ozveme do 24 hodin.

Tuto stránku chrání služba reCAPTCHA a vztahují se na ni Zásady ochrany soukromíSmluvní podmínky společnosti Google.

Mohlo by Vás také zajímat