Lze dnes skutečně založit firmu expres a s minimem nákladů? Nebo dokonce zcela online? Politici změny slibovali, některé z nich uskutečnili, ale dovést to do praxe nakonec musely specializované firmy.

„Pamatuji si, když jsme se společníky zakládali firmu před 18 lety. Byl to proces na dlouhé týdny, u nás měsíce. Nejdříve se jeden ze společníků překlepl ve svém jménu, pak se nám vše vrátilo z obchodního soudu kvůli názvu firmy, který neprošel z důvodu zaměnitelnosti s jinou společností. Vše trvalo dlouho a každá chyba byla drahá.“ svěřila se nám naše klientka Jana Frýdová.

„Pak jsem opět zakládala firmu, zhruba před deseti lety. Proces už byl o něco jednodušší, ale založit společnost stálo stále poměrně dost peněz, byl nutný základní kapitál, museli jste hledat volného notáře, který Vám však příliš neporadil, nebo Vás tlačil do změn ve společenské smlouvě, které Vám nevyhovovaly.“

Dnes je vše jinak. Bez jakékoliv nadsázky lze dnes firmu založit jenom s mobilním telefonem v ruce a za pár dnů již rozjet naplno své podnikání. Za založení firmy s jedním majitelem a minimálním kapitálem 1 Kč dnes už navíc zaplatíte částku i pod 8 000 Kč. Rozjezd podnikání je tak mnohem snadnější a rozhodně se nevyplatí dále podnikat na živnostenský list. Společnost s ručením omezeným je mnohem výhodnější formou podnikání. Víte proč? Jestli ne, přečtěte si náš článek o porovnání s.r.o. a OSVČ.

Co vše potřebujete k založení firmy?

Online založení společnosti je snadné a nepotřebujete mít hluboké znalosti Zákona o obchodních korporacích, který specifikuje podmínky založení firem. Rovněž nemusíte chodit po úřadech. Kvalitní firma specializovaná na online založení společnosti Vám obvykle po vyplnění základního dotazníku online zašle veškeré dokumenty k podpisu a následně vše vyřídí prostřednictvím vlastního notáře.

Dostanete kompletně připravenou společenskou smlouvu, poradí Vám v případě potřeby s výběrem živností, a obvykle i nabídne virtuální sídlo. Nemusíte si proto pronajímat kancelářské prostory se sídlem, ani podnikat doma. Máte rovněž možnost vybrat si sídlo ve větším městě, kde je menší pravděpodobnost finančních kontrol, a současně jako podnikatel se sídlem ve větším městě vypadáte seriózněji. Virtuální sídlo rovněž snižuje náklady na podnikání, zejména ty počáteční, dokud nepotřebujete kanceláře či provozovny.

Zajímá Vás, jak vypadá proces založení nové společnosti se specializovanou firmou a jak v případě, že se do zakládní pustíte sami? Porovnali jsme to za Vás v článku o digitalizaci založení s.r.o..

Také jsme pro Vás připravili vzory dokumentů k založení společnosti. V souborech najdete například zakladatelské listiny, společenskou smlouvu či vzory pozvánek na valnou hromadu. Ale pokud se tím nechcete zabývat, nechejte to na nás a ozvěte se prostřednictvím formuláře níže. Pustíme se do založení Vaší firmy společně a máte to bez starostí.

Řada specializovaných firem poskytne i další pomocnou agendu s rozjetím podnikání

Problematická bývá například registrace k DPH. Finanční úřady už zdaleka na žádost nových firem o registraci k DPH nereagují kladně. Obvykle jste i měsíce popotahováni a neustále žádáni o nové a nové „důkazní materiály“, že registraci k DPH skutečně potřebujete. Věci znalá firma však umí tyto náležitosti za Vás vyřídit bez zbytečných prodlev ve Vašem podnikání. Další pomocí bývá například registrace vozidla, které budete využívat při podnikání, nebo vyřízení řemeslné a koncesované živnosti.

Podnikání snadno a rychle se konečně stalo realitou. Kdy začnete Vy?

Dlouho jsme poslouchali plané řeči politiků, že se dá v Česku začít podnikat snadno a bez problémů. Vše nakonec musely vzít do ruky firmy, které dovedou pomoci se založením společnosti a začínajícím podnikatelům opravdu usnadní start.

„Z osobní zkušenosti doporučuji Jake&James. Podnikám přes 18 let, a přestože už o podnikání mnohé vím, byrokracie s ním spojená mne umí pokaždé znechutit. Díky Jake&James jsem založila čtvrtou firmu. A skutečně bez starostí – online a expres, jak by to mělo v 21. století fungovat.“ dodává Jana Frýdová.

Máte v hlavně byznys plán a potřebujete pomoci rozjet Vaše podnikání? Rádi se toho ujmeme a administrativní záležitosti zařídíme za Vás. Kontaktujte nás pomocí formuláře níže, nebo si rovnou objednejte naši službu založení firmy online. Těšíme se na spolupráci!


Kontaktní informace

Napište nám a my se Vám
ozveme do 24 hodin.

Tuto stránku chrání služba reCAPTCHA a vztahují se na ni Zásady ochrany soukromíSmluvní podmínky společnosti Google.

Mohlo by Vás také zajímat